Відомо, скільки тисяч гривень на місяць коштує Україні один полонений окупант

Це не 3 000 грн, як казали раніше

Торік Україна щомісяця витрачала на одного російського полоненого, який перебував у таборі, приблизно 10 000 гривень, повідомила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Якщо говорити про більш-менш нормально прораховану вартість утримання полоненого в таборі за підсумками 2022 року, з урахуванням забезпечення табору, з податками, зарплатами, комунальними витратами, — ця сума становить близько 10 000 гривень на одного полоненого в місяць, — зауважила Олена Висоцька.

Посадовиця додала, що коли раніше у Мін’юсті говорили про 3 000 гривень на місяць на утримування одного російського військовополоненого, то це йшлося про витрати лише на харчування та комунальні послуги.

Олена Висоцька -- ліворуч

Олена Висоцька також розповіла, що у таборі для полонених створені умови відповідно до норм Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Окрім одягу й харчування, у них є можливість дивитися телевізор, по якому транслюють марафон «Єдині новини», доступна ІР-телефонія для зв’язку з рідними.

Керівник установи, де утримуються полонені, розвісив плакати з зображенням українських гетьманів та їхньою біографією. Хтось із полонених скаржився, називаючи це катуванням.

 

Катуванням, на думку полонених росіян, є й хвилина мовчання за загиблими внаслідок російської агресії в Україні, яка оголошується щодня о 9 ранку згідно з указом президента, а після неї – лунає гімн, – розповіла заступниця міністра.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень