Сиріт з Херсона окупанти відправили у «дитячий концтабір». Усім діткам до 5 років

Заклад «Елочка» розташований у Криму і відомий жорстоким поводженням з дітьми

За даними журналістів «Верстки», не менше як 14 дітей-сиріт загарбники примусово вивезли в Херсона в дитбудинок «Елочка» в Криму, відомий жорстоким поводженням із дітьми.

«Дитячим концтабором» та «Освенцімом» «Елочку» назвали самі росіяни - у 2020 році російське ЗМІ РИА-новости дало таку назву цій установі через умови, в яких утримують дітей на тимчасово окупованому півострові.

Дитячий будинок "Елочка" на окупованому півострові

Дитбудинок, який перебуває під керівництвом «кримського МОЗ», спеціалізується на роботі з дітьми з ураженнями центральної нервової системи, порушеннями психіки та поведінки, слуху, зору та ВІЛ.

У 2020-му розголосу набула історія Ольги Крамної, яка всиновила дворічну дитину з «Елочки».

У хлопчика був деформований череп через постійне лежання в одній позі, нестача маси – хлопчик важив лише 6 кг та мав 74 см зросту за необхідних 86 см. Хлопчик не міг самостійно сидіти.

Прийомна мама іншої дитини з «Елочки» розповідала, що її усиновлений син боявся митися: плакав, розвертався обличчям до стіни, ноги та руки ставив на ширину плечей, як у тюрмі.

Усіх 14 українських дітей-сиріт помітили на фото на сайті «Усиновлення у Московській області». Їм від 2 до 5 років. Світлини були зроблені в інтер’єрах згаданого дитбудинку.

На фото – листи, які нібито діти писали до діда мороза на новий рік.

Про те, що близько 46 дітей-сиріт із херсонського Будинку малюка відправили до Криму, 21 жовтня заявляв призначений тоді російською владою заступник голови адміністрації Херсонської області Кирило Стремоусов, проте конкретної установи. Звідки вивезли дітей - тоді не називалося.

Довідково

Женевська конвенція про захист цивільного населення під час війни забороняє переміщати дітей з території бойових дій на територію держави-агресора чи окуповані ним території. Дітям мають бути надані гуманітарні коридори у безпечну зону їхньої рідної країни чи нейтральну країну. До 18 років діти не можуть приймати такі рішення самостійно, і про їхнє переміщення можна говорити як про насильницьке.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень