Епідемії грипу в Україні – немає

Від грипу в Україні вже померло 25 осіб; Держсанепідслужба та МОЗ українців закликають не панікувати

Причинами летальних випадків під час грипу цьогоріч є несвоєчасне звернення за медичною допомогою і відмова від вакцинацій.

Про це заявила начальник управління Держсанепідслужби Олена Фенюк.

З початку епідемічного сезону в Україні зареєстровано 25 летальних випадків від грипу, підтверджених фахівцями обласних вірусологічних лабораторій. Найбільша їх кількість зареєстрована в Одеській та Вінницькій областях. Лише протягом останнього тижня летальних випадків було 12 – всі на Одещині. Варто зауважити, що з 25 осіб 23 померлих – люди у віці від 34 до 44 років. Серед летальних випадків переважає пандемічний каліфорнійський грип, - каже Олена Фенюк і закликає не панікувати, бо епідемії в Україні немає.

"Слід константувати, що на сьгодні епідемії в Україні немає. В усіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги та знаходяться в межах для цієї пори року. Хоча захворюваність у нинішньому підсезонні на 8% вища аналогічного періоду минулого епідсезону. Домінуючим віросом є циркуляція сьогодні вірусу типу А/H1N1 пандемічного або каліфорнійського", - зазаначила Фенюк.

У Міністерстві охорони здоров‘я відзначають агресивність вірусу в Україні, що здатен провокувати важкі вірусні пневмонії, що і є часто причиною летальності.

Своєю чергою міністр охорони здоров‘я України Олександр Квіташвілі отримав завдання від прем‘єр-міністра протягом 48 годин поінформувати населення держави про ситуацію з грипом та ГРВІ. Міністр також запевняє, що епідемії грипу в Україні немає.

Нагадаємо, Рінвенські медики не виключають, що причиною смерті 42-річного голови Зарічненської райради Ігоря Харкевича могло стати саме ускладнення від грипу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень