Економіст розповів, яким буде курс гривні до кінця року і що буде у 2023-му

Від чого залежить курс

Економіст Олександр Охріменко розповів, що вплинути на курс гривні в майбутньому можуть лише різкі зміни на фронті.

Наприклад, якщо українська армія різко перейде в наступ і ситуація дійсно почне змінюватись, то це вплине на курс. Тоді навіть ті, хто зараз просто спостерігає, будуть більше чекати перемогу, і надходження валюти в країну зросте. Але якщо ці зміни дійсно будуть.

 

До кінця року гривня буде стабільною, не очікується курс долара більше ніж 40 гривень, бо зараз він задовольняє і одну, й іншу сторони. Тому змін немає і не передбачається, – розповів Олександр Охріменко.

Щодо наступного року, то, за словами економіста, курс гривні залежатиме від фінансової допомоги країн-партнерів. Якщо вона надходитиме в тих розмірах, які анонсували західні країни, то девальвації гривні не буде. Однак, якщо коштів надходитиме менше, то варто все ж очікувати девальвацію національної валюти.

Крім того, на курс гривні впливатиме і тривалість війни.

Тривалість війни матиме значення. Чим швидше настане перемога, тим краще. Це однозначний фактор. Затяжна війна негативно вплине на курс і спричинить погіршення ситуації, – зазначив експерт.

Джерело: УНН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень