Два тіла закопано у парках Рівного. Одне в центрі міста, одне на Пивзаводі.

Більшість рівнян про це навіть не здогадується

Виявляється під погруддям Дундичу у парку ім. Шевченка та під «танчиком» у сквері на вул. Петра Могили покояться тіла відповідно Олеко Дундича та Михайла Богомолова. Тобто, в обох випадках ідеться про пам’ятники на могилах людей.

Саме тому, за словами Тараса Максименка – начальника управління культури м. Рівного – просто так взяти й знести ці пам’ятники (як того вимагають деякі мешканці Рівного) не можна.

Про це Максименко повідомив сьогодні в ефірі «Радіо Трек», пояснюючи загальну ситуацію із перейменуванням 40-ка вулиць міста, як того вимагає закон про «декомунізацію».

Щодо Богомолова і Дундича. Дуже часто нам закидають чому там стоїть «танчик», а там стоїть погруддя?! Ще раз хотів би пояснити всім мешканцям: там по-хо-ван-ня. Є певна процедура. Наше управління зараз готує листи на – перепоховання на військовому кладовищі двох тіл: Дундича і Богомолова.

Цікаво, що отримання відповідного дозволу на перепоховання процедура достатньо марудна і довготривала. Потребує за словами Максименка погодження на рівні області, а потім ще область має клопотати перед Києвом.

Тим часом із перейменуванням вулиць, які мають ознаки комуністичного минулого, усе навпаки. Якщо їх не перейменує міська рада Рівного, то це має зробити область, а не зробить область, то за перейменування рівненських вулиць візьметься столиця. Згідно до закону рішення про перейменування Рівненська міська рада має прийняти до 21 лютого 2016р.

Якщо ми його не приймаємо до 21-го лютого, - все! Це рішення – усі вулиці в Рівному за нас назве область. Обласна державна адміністрація. Якщо через три місяці після цього область теж не прийме ніякого рішення, то вулиці в Рівному перейменує... Інститут національної пам’яті.   

 

А якими вже героями обізвуть кияни вулиці Рівного ніхто не знає, тому, найпевніше, перейменування 40-ка вулиць пройде вже цього четверга на найближчому засіданні сесії міської ради Рівного.

Повний перелік вулиць, що їх збираються перейменувати ми подаємо у вигляді сканів відповідного документа. Зазначимо, що свої назви змінять вулиці Черняка, Мірющенка, Струтинської, Пухова, Спартака, Джона Ріда, Приходька, Валі Котика і багатьох інших.

А через деякий час ми позбудемося й бетонного «танчика». До речі, це достатньо унікальний пам’ятник. Танк вилито із бетону й іншого такого ніде в світі очевидно більше немає.

Натомість оригінальне погруддя Дундича рівняни знищили ще раніше. Далася взнаки непереборна любов до бронзи, з якої і було вилито пам’ятника. Замість бронзового погруддя пізніше вилили щось гіпсове чи бетонне, що естетичної цінності вже не має.

А от «танчика», напевно, декому буде шкода.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень