Дуже простий і неймовірно смачний рецепт «сала в пакеті»
Новий варіант традиційної для українців закуски
Інгредієнти:
- сало – близько 1 кг
- приправа для сала – 1 пакетик
- цукор – 1. ч.л.
- сіль – 3-4 ч.л.
- часник – 1 головка
- мелений перець і приправа для шашлику – до смаку
Приготування:
Нарізаємо шматок сала на невеликі шматочки – такі, щоб після приготування їх можна було порційно діставати і з’їдати за раз.
У тарілці готуємо суміш зі спецій: висипаємо приправу для сала, додаємо кілька щіпок приправи для шашлику, цукор та сіль.
Сало обвалюємо у спеціях з усіх боків і перекладаємо у поліетиленовий пакет. Туди ж відправляємо залишки спецій і чорний мелений перець. Додаємо дрібно нарубаний (або чавлений) часник і перемішуємо його між шматочками.
Добре зав’язуємо пакет – щоб запобігти потраплянню води, можна навіть одягнути зверху іще один.
Кладемо пакет із салом у каструлю з водою, вмикаємо вогонь і доводимо воду до кипіння (з накритою кришкою). Варити сало треба близько 1,5 год на середньому вогні.
Опісля – вимикаємо вогонь і лишаємо сало в пакеті до повного охолодження води. Після цього перекладаємо сало у контейнер і ставимо у холодильник.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ