Другі після столиці. На Рівненщині в карантин суттєво зменшилися зарплати

Серед сусідніх регіонів – найбільше

Коронавірус і карантин вплинули на статки українців. За розрахунками Держстату, середня зарплата найманих працівників за квітень впала відразу на 1000 гривень або майже на 10% у порівнянні з березнем, повідомляє сайт «Сьогодні».

Відповідно до повідомлення Держслужби статистики, середня зарплата в Україні у квітні становила 10430 грн – на понад 1000 грн нижче, ніж у березні. Таке зменшення заробітків траплялося і раніше: як правило, зарплати у січні суттєво нижчі, ніж грудневі. Адже у грудні працівникам виплачують премії, тринадцяті зарплати та інші бонуси.

Проте нинішнє зменшення зарплат майже на 10% в порівнянні з березнем економісти однозначно пов'язують з карантином.

На сайті "Сьогодні" ця карта інтерактивна й відображає дані у кожному регіоні

При цьому зменшення зарплат у різних куточках України було нерівномірним: від 0,4% відсотка на Чернігівщині до 15,1% у Києві. У більшості областей зарплати впали на 8-9%. При цьому у двох регіонах,  Донецькій і Луганській областях, зарплати навіть зросли відповідно на 2% і 1,8%.

У семи областях – Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській, Миколаївській, Рівненській та Харківській – зарплати впали на понад 1000 грн, найбільше зниження після столиці на Рівненщині – 1310 грн.

У більшості областей середні зарплати стали менші на 600-800 грн.

Найменше в зарплатах втратили жителі Чернігівщини: у них заробітки впали на 33 гривні. Натомість у столиці звичайний працівник недоотримав 2712 грн. Але київські зарплати як і раніше залишилися найвищими – 15278 грн, це удвічі більше, ніж в найменш оплачуваній Чернівецькій області – 7560 грн.

За даними видання найбільше під час карантину постраждали сфера громадського харчування та готельний бізнес, які практично припинили роботу у цей період. Не змінилася зарплата практично у чиновників, військові та вчителі.

Докладніше про галузі у публікації на сайті «Сьогодні».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень