Немає грошей на їжу, ліки та навчання дітей: історії українців на карантині

Карантин цього тижня пом'якшився. Обмеження безумовно послабили розповсюдження карантину. Однак є й інша сторона медалі - частина людей втратили джерела доходу, а з цим і плани на майбутнє, стабільність та навіть засоби виживання.

Ви можете написати свою історію тут.

ЛЕДЬ НЕ ВТРАТИЛА ДИТИНУ

[media=181122]​

Ірина Гончарук

Безробітня

Вінниця

Завдяки карантину не має можливості ходити на роботу, де в березні була прибиральницею в кафе. На 5.5 місяці вагітності більше нікуди не хотіли брати, навіть з досвідом роботи бухгалтером, а чоловік покинув сім'ю кілька місяців тому.

При тотальній відсутності роботи, грошей та продуктів почалася часта втрата свідомості через постійне недоїдання.

Якби не допомогла моїх батьків-пенсіонерів та переїзд в село за допомогою автостопу, я б втратила вже дитину. Також через карантинні обмеження немає транспортного сполучення та немає можливості оформити лікарняний, щоб отримати хоча б якісь кошти на життя.

Усвідомлення того, що для жінки вагітність має бути найщасливішим періодом життя, для мене на 8 місяці - це найгірший період, який дає лише невизначеність у завтрашньому дні.

КРЕДИТИ ТА ПОДАТКИ НІХТО НЕ СКАСОВУВАВ 

Аліна Глушко

ФОП, 2 группа

Хмельницький

В один прекрасный день меня и мою семью полностью лишили заработка. При этом кредиты, коммуналку, налоги (не все), лекарства (один из членов семьи инвалид на поддержание которого ежемесячно нужно 4000 грн), содержание 2 - ух детей - никто не отменил.

Если бы страна отменила коммуналку, определила бы компенсацию для того чтобы не жить - а выжить, мы бы сидели дома. Да и сейчас, и весь карантин, Пасху, Гробки, 1 мая мы сидели дома и не нарушали карантин.

Но сейчас, когда сидеть не на что, и в некоторых ситуациях от этого зависит жизнь людей (я про инвалидов), глядя как милиция крутит людей у которых нет за что купить маску....

Печально это всё закончится.... Если мы себе не заработаем сами - наша страна нам не поможет. Да и судя по пустым карманам граждан - благодаря карантину в этой «жопе» мы на долго ((((.

ЗНАЙОМТЕСЯ - МАКСИМ ТА СОФІЯ

[media=181125] 

Сергій Яковішин

Мікропідприємець (дрібні перевезення, мережевий маркетинг, торгівля тощо)

Рівне

Отже!) Знайомтеся це мої діти Максим та Софія.

Вони мають чудових, дбайливих та відповідальних батьків. Максим пройшов випробувальні тести до іноваційної школи ThinkGlobal та першого вересня стане першокласником, а Софія освоюватиме дитячий садочок Щасливчик.

Принаймі так планувалося...

Проте пандемія короновірусу внесла свої корективи в місцевий бізнес, в тому числі і мікро-бізнес їхнього тата, що і вплинуло на фінансовий стан сім’ї. І тепер вони всією дружньою сім’єю сидять дома та намагаються дотримуватись карантинних заходів, миючи руки та слухаючи обіцянки з березня на квітень, з квітня на травень...

Максим та Софія нічого не хочуть від держави, ні безкоштовної освіти, ні безкоштовної медицини, ні чогось іншого - безкоштовного, державного.

Вони лиш хочуть, щоб були створенні нормальні умови для ведення малого бізнесу, щоб їхній тато мав можливість забезпечити їх всім необхідним, а все необхідне могли надати такі ж українські підприємці, без тиску і впливу на них місцевих чиновників та державних службовців.

  • Так чому ж їхній тато та інші підприємці міста заплатили податки в період карантину, а прибутку не отримали?!

 

  • Так чому ж вам байдуже на місцевий бізнес та сотні людей, які постраждали внаслідок карантинних заходів?!

 

  • Так чому ж ви державні службовці і ваші діти фінансово незалежні, а підприємці, їхні працівники та їхні діти - ні?!

 

  • Так чому ж в місті працюють кав’ярні, заклади харчування, пивні бари та інші заклади на виніс, а мобільні кав’ярні та інший мікро-бізнес працювати не може?!

 

  • Так чому ж поліція приїжджає вибірково і лиш за чиєюсь вказівкою та складає протоколи з порушеннями?!

 

  • Так чому ж так багато є питань, але ніхто не хоче дати відповідь?!

 

Свою історію ви можете написати тут.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень