Дрібка цих прянощів здатна знизити рівень цукру в крові на 60%

Особливо корисним це відкриття буде людей, які страждають на діабет

Тримати рівень цукру під контролем дуже важливо, адже його зростання провокує чимало ускладнень. Натомість додавання невеликої кількості однієї приправи достатньо аби знизити високий рівень цукру на 60% вже за годину після приймання їжі.

Науковці досліджували вплив разової дози куркуміну і риб'ячого жиру на постпрандіальні глікемічні параметри у здорових людей. Такий тест проводять аби з'ясувати який вплив на тіло мають цукор та крохмаль після їди.

Добровольці отримували плацебо або капсули що містять 180 мг куркуми, капсули з куркумою та риб'ячим жиром, і просто риб'ячим жиром. Таке тестування тривало 4 дні. При цьому рівень глюкози у крові вимірювали перед їдою та за 2 години після неї.

Як результат у групах де приймали капсули з куркумою рівень цукру у крові учасників був на 60,6% нижче ніж у групі з капсулами з куркумою і риб'ячим жиром, та на 51% нижче через 60 хвилин після початкового приймання.

Відтак дослідження показало, що саме куркума, а не риб'ячий жир знижують глікемічну реакцію і потребу в інсуліні для контролю рівня глюкози.

 

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень