ДПА та ЗНО у 2022 році: нарешті точно відомо, будуть вони чи ні

Однозначну відповідь дали у Міносвіти, але є одне АЛЕ!

ЗНО, ДПА, єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) у 2022 році скасовані. Про це повідомив очільник Міносвіти Сергій Шкарлет.

Таке рішення є непростим, але необхідним.

 

Адже наше головне завдання - знизити рівень будь-яких стресів для дітей. Вони проживають непростий період сьогодні, ми маємо докласти всіх зусиль, щоб цей період хоча б якось пом’якшити, - цитує міністра Центр протидії дезінформації.

Сергій Шкарлет зазначив, що скасування ЗНО є необхідним для збереження студентського контингенту, національного інтелектуального потенціалу і стимулювання до навчання в Україні навіть у такий скрутний для нашої країни та суспільства час.

Більшість студентів завершатиме навчальний рік дистанційно. Тимчасово переміщені особи (школярі) мають завершити навчальний рік у тій школі, до якої належать за тимчасовим місцеперебуванням. Навчання відбувається дистанційно у Zoom, повідомляє ТСН.

УТІМ...

Насправді поки що - це лише законопроєкт, внесений на розгляд ВР ще 10 березня. Цим документом дійсно пропонується зробити для випускників 2021/2022 років вступ до вишів без результатів ЗНО. Проте цей законопроєкт ще не пройшов розгляд комітетами ВР і невідомо, коли він буде винесений у зал голосування, без чого -- законної сили він НЕ МАЄ.

Тільки після розгляду нардепами, якщо необхідна для затвердження цього документа кількість голосів таки збереться - ЗНО, ДПА, ЄВІ та ЄФВВ у 2022 році -- тоді вже точно -- не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень