ДП по 71,99 за літр: на Рівненщині АЗС подуріли з цінами

Порушення фіксує Держпродспоживслужба

Два випадки завищення цін на АЗС Рівненщини зафіксували фахівці Держпродспоживслужби в області. Позапланові перевірки вони розпочали 9 травня, повідомила Суспільному заступниця начальника Оксана Немкович.

За недопуск перевіряючих одного підприємця оштрафували, а на іншій заправці зараз встановлюють, скільки бензину А-95 там встигли продати за завищеною ціною.

Позапланові перевірки роздрібного ринку пального в області розпочали відповідно до доручення прем'єр-міністра України від 7 травня, каже Оксана Немкович:

– Ми здійснили дві позапланові перевірки щодо дотримання суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального вимог порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

 

У першому випадку, це — колишній Березнівський район, виявили факт продажу ДП за ціною 71,99 грн при граничній допустимій ціні 44,76 грн.

Вона уточнила, що посадових осіб Держпродспоживслужби там не допустили до проведення перевірки на автозаправній станції. Каже, за недопуск й ненадання інформації передбачена штрафна санкція у розмірі 34 000 грн.

– Щодо другої перевірки – на АЗС у Рівному – там роздрібна вартість А-95 преміум становила 62,99 грн при граничній допустимій 39,57 грн. Зараз визначаємо обсяг реалізовного по завищеній ціні пального і теж будуть винесені штрафні санкції, – пояснила журналістам Немкович.

Головне управління самостійно моніторить ціни на заправах, а у разі звернення людей - інформацію, що надійшла, також перевіряють.

При цьому, на АЗС, де вже зафіксували порушення, спеціалістам перевищення ціни пояснили високою закупівельною вартістю пального.

Вона додала, що Мінекономіки 5 травня оприлюднило середню вартість бензину – 31,19 грн за літр, дизпалива – 35,63 грн за літр, від яких і обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС з початку травня.

– З урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на звичайний бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 37,69 грн/л, на звичайне дизпаливо – 42,63 грн/л.

 

Вартість преміального бензину не обмежується, якщо на заправці продається також «звичайне» пальне, зокрема А-95, ДП. В іншому випадку, преміальні марки пального можна продавати з 5% надбавкою до ціни «звичайного», тобто 39,57 грн/л – бензин та 44,76 грн/л – дизель, – пояснила заступниця начальника обласної споживслужби.

Вона наголошує, що моніторинг цін на АЗС Рівного й області проводитимуть постійно і при завищенні цін заправки без попереджень перевірятимуть.

На тому самому сьогодні наголошувала і влада області – в ОВА теж щодня моніторитимуть ціни на пальне, розцінки та наявність пального озвучуватимуть двічі на день.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень