Тарифи зростуть, але декого возитимуть безплатно: як у Рівному працюють служби таксі

В умовах воєнного стану

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Віднедавна у Рівному спостерігається дефіцит пального. Через це скоротилась кількість маршрутних таксі, а самі автовласники годинами стоять у чергах на АЗС і передають одне одному інформацію про наявність пального у закритих групах.

В місті працює два місцевих оператори таксі й всеукраїнські мережі. Останні – демпінгують, тож тарифи там «плавали» ще до війни. А от місцевим службам трохи складніше. З кількох причин. 

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Так, наприклад, рівненська філія мережі «OPTI-TAXI» поки тарифів не підіймала. Втім, деяких водіїв – втратила.

 - Ми, звісно ж, відчули незручності через дефіцит пального. Ми з таксистами співпрацюємо, надаємо їм інформаційні послуги. Тобто не йдеться про автопарк наш. Тарифи поки не підіймали, але скоро не буде вигідно їздити за тими, що діють зараз. Пальне подорожчало. За таких умов не вигідно працювати.

 

Якщо ми піднімемо тарифи, то перестануть їздити пасажири. Багато служб зараз, такі як Уклон і Болт – демпінгують, у них дешевші тарифи є. Крім того, вони надають знижку для пасажирів на 30-40% і пасажири обирають їх. Не знаю, як їм це вигідно, але так є.

 

І клієнти ідуть до них. При тому, що у нас є послуга «волонтер». Окрім того, водії самотужки вирішують возити військових безплатно. Бачать, що військовий і грошей з нього не беруть. Зараз у нас на лінії 134 водії, а було десь 170. Трохи менше стало, - повідомив керівник служби мережі «OPTI-TAXI» Веніамін Федорчук. 

Такі ж незручності й у водіїв ще однієї рівненської служби таксі. Зокрема, Руслан Фаліон, керівник служби таксі «305», розповів, що дефіцит пального значно позначився на роботі служби.

 - Водії витрачають більше часу на заправку авто, ліміти на заправках є, черги. Точної цифри тих водіїв, які не вийшли на роботу – не скажу. Наше завдання – це забезпечити виїзд машини до клієнта, ми це забезпечуємо в будь-яких умовах. Тарифи ми не підіймали, але є така вірогідність на фоні надзвичайного подорожчання палива.

 

На фоні дефіциту пального, окрім того, зросла вартість запчастин і обслуговування авто. Тож тарифи ми змушені з часом підіймати.

 

Ми возимо безплатно волонтерський штаб Рівного та управління охорони здоров’я. У них є свої коди, є відповідальні особи, які знають як правильно викликати таксі.

 

Військових возимо безплатно, зазвичай водії самі бачать військових і не беруть з них грошей.

У таксі Uklon повідомили, зокрема, про те, що не припиняли роботу ані у Рівному, ані у Києві, ані у Маріуполі, допоки це було можливо, щоб підтримувати українців у пересуванні містом та евакуацією.

- У Рівному кількість поїздок суттєво не змінилася за цей та останній тиждень.

 

За останні 14 днів кількість знизилась всього на 6%, але цей показник незначний у порівнянні з іншими містами в Україні, де він вищий.

 

Проте дефіцит пального та встановлені ліміти потенційно можуть впливати на кількість поїздок, які водій може зробити за день, бо вимушений або економити, або стояти в черзі за пальним, замість здійснення поїздок в сервісі, - повідомили у компанії. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень