Доступна спеція зупиняє ріст ракових клітин, лікує серце і має безліч інших позитивних факторів
Передусім йдеться про зменшення запалення
Куркумін, що є активним інгредієнтом куркуми, допомагає знизити ризик захворювання на рак і зупиняє ріст пухлини, коли його призначають разом з іншими лікарськими засобами.
Куркума славиться лікувальними властивостями, а аюрведична література підтверджує, що її можна використовувати як противірусний препарат.
Вона містить велику кількість антиоксидантів. Лабораторні дослідження показують, що куркумін має протираковий вплив на пухлинні клітини.
Дослідження також показують, що в країнах, де куркума широко використовується для харчування, онкологічна захворюваність нижче. Куркума зменшує пухлини та запалення.
Потужні антиоксиданти цієї спеції також знижують рівень холестерину у людей із серцево-судинними захворюваннями.
Куркуму можна вживати при лікуванні або для профілактики цілого ряду захворювань, включаючи діабет, підвищений холестерин, а також хворобу Альцгеймера.
При прийманні куркуми як ліків звичайна доза становить 400-600 міліграмів, яку приймають три рази на день. Але, якщо куркуму вживати у їжу у великих кількостях, це може спричинити розлад шлунка, діарею, запаморочення та головний біль.
Споживання у великих кількостях добавок із куркумою значно збільшує рівень оксалату в сечі, а це підвищує ризик утворення каменів у нирках, - попереджають фахівці.
Тож у всьому треба знати міру, і варто проконсультуватися з лікарем.
Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.
Радіо Трек: НОВИНИ