Дорого і погано: стало відомо, чому на Рівненщині не перевіряють якість пального

Через війну

На Рівненщині автозаправні станції реалізовують пальне за завищеною ціною. З такими письмовими та усними скаргами до управління Держпродспоживслужби звертаються мешканці області.

Нагадаємо, 7 травня в Україні встановили граничну вартість пального – бензин може коштувати максимум 37, 69 гривень за літр, а дизпаливо – 42, 63 гривні.

Однак на деяких заправках Рівненщини 1 літра палива коштувала понад 70 грн.

Через це на АЗС у Рівному та у Березнівському районі провели перевірки, за результатами якої суб’єкти господарювання будуть платити штраф, повідомила заступниця начальника управління Держпродспоживслужби Оксана Немкович. Днями будуть здійснені нові перевірки заправок, на які скаржаться громадяни.

Оксана Немкович зауважила, що сума штрафу нефіксована і залежить від кількості реалізованого пального за завищеною ціною.

До слова, окрім дефіциту пального мешканці області почали скаржитися і на його якість. У пресслужбі Держекоінспекції України повідомили, склад бензину та дизелю наразі не визначають, адже під час воєнного стану на усі перевірки накладений мораторій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень