Допомога для ВПО та жителів деокупованих територій: що буде з 1 листопада

Розмір виплат і строки нарахування коштів

1 листопада набрала чинності постанова уряду щодо відкриття спецрахунку для допомоги українцям на деокупованих територіях та евакуйованим громадянам.

За рахунок коштів донорів, які надходитимуть на цей рахунок, мешканці звільнених територій будуть отримувати гуманітарну та одноразову грошову допомогу у розмірі 3000 грн для дітей та інвалідів та 2000 грн — для інших категорій. Виплати здійснюватиме «Укрпошта».

Як пояснили в Мінреінтеграції, алгоритм отримання грошової допомоги жителями звільнених населених пунктів передбачає, що:

  • місцеві органи влади протягом 7 днів після деокупації надають ОВА інформацію про кількість осіб, які проживали на момент деокупації, та необхідну суму коштів;
  • ОВА протягом 2 днів передають цю інформацію до Мінреінтеграції;
  • Мінреінтеграції спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів і протягом 2 днів після затвердження переказує кошти «Укрпошті»;
  • поштовий оператор протягом 5 днів проводить виплати безпосередньо людям, які мають право на виплату такої допомоги.

«Укрпошта» на підставі відомостей Укрзалізниці за 3 дні до відправлення евакуаційного потяга подає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, які виїжджають, й орієнтовну суму коштів.

Після цього Мінреінтеграції протягом 2 днів з дня отримання подання переказує кошти «Укрпошті», яка протягом 5 днів проводить виплати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень