Домашні все зметуть за 15 хвилин! Найсмачніші вергуни не кефірі
Ділимось ідеальним рецептом
Пропонуємо вам приготувати дуже смачні хрусткі коржики-хрусти. Вони розлітаються з тарілки блискавично!
Смакує як дорослим, так і діткам! Ну, просто знахідка, а не рецепт. Ще й продукти всі під рукою.
Інгредієнти:
- 125 мл – сметани
- 125 мл – кефіру
- 25 г – масла
- 1 – яйце
- 50 г – цукру
- ванільний цукор – 1 шт.
- 1/2 ч. л. – соди, погашеної оцтом
- 350-400 г – борошна
- цукрова пудра
- олія для смаження
Збиваємо міксером яйце з цукром та ванільним цукром.
В миску насипаємо борошно та додаємо розтоплене масло або маргарин, сметану і перемішуємо.
Вливаємо кефір та збите яйце, замішуємо тісто.
Готове тісто накриваємо рушничком та залишаємо відпочити у теплому місці на 20 хвилин.
Розкачуємо тісто на рівній поверхні присипаній борошном, нарізаємо прямокутники. У центрі кожного прямокутника робимо невеличкий надріз.
Формуємо вергуни, завертаючи один край тіста всередину.
В каструлю наливаємо олію, підігріваємо та відправляємо вергуни, обсмажуємо з обох сторін до золотистого кольору.
Тоді викладаємо їх на паперовий рушничок, щоб він забрав зайвий жир.
Посипаємо вергуни цукровою пудрою і смакуємо!
Джерело: Абетка рецептів
Радіо Трек: НОВИНИ