Долар набирає по 50 копійок за день. Відома причина різкого стрибка валюти

Вперше за час війни зріс попит на валюту

За останній тиждень суттєво зріс курс валюти. Долар продають щонайменше по 31,5 грн, а євро по 33,05 грн. І це у тому випадку, якщо в обмінниках взагалі є валюта. В окремих містах фіксували курс долара по 34 грн за долар. 

Однією з причин валютного стрибка є введення урядом нульового розмитнення «євроблях».

Від початку війни вперше у травні збільшився попит на валюту. 

Українці, які мали накопичення вирішили скористатися нагодою, та купити автомобіль, коли уряд впровадив пільгове розмитнення. Відтак вони скуповували валюту, чим й спровокували попит на неї. Всього за два тижні долар виріс майже на 3 гривні.

А коли повідомили, що Верховна Рада планує зупинити пільгове розмитнення, ажіотаж довкола валюти став ще більшим. Люди штурмують обмінники, в яких не завжди є валюта.

Закон №7311, що може скасувати безплатне ввезення автівок з Європи, буде розглянутий депутатами з дня на день. У разі його ухвалення очікується падіння попиту на авто з Європи, й відповідно попит на валюту впаде. Таким чином, зупинка курсу – не за горами. 

За прогнозами фінансистів, орієнтовна вартість долара після скасування нульового розмитнення буде на 10-12% вищою за офіційний курс Національного банку, тобто близько 32 грн за долар.

 

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень