Нові деталі про українських біженців, у яких митники випадково знайшли понад 1,6 млн доларів (ФОТО/ВІДЕО)

Подружжя перед цим пройшло два митних пости

Румунські митники виявили у чоловіка та жінки, які їхали з України, велику кількість валюти у готівці, елітну біжутерію, аксесуари і ювелірні вироби. Про це повідомили румунські ЗМІ.

У біженців, які тікали від війни, знайшли понад 1,6 млн доларів, $50 тис. євро, 9 елітних годинників на декілька мільйонів доларів, 24 елітні сумки вартістю більш ніж мільйон доларів, ювелірні вироби.

Предмети розкоші знайшли в автомобілі родини з України, яка в суботу, 12 березня, в'їхала до Румунії через митницю Альбіта. Про це ми писали тут:

Куди дивилися наші? Румунські митники затримали подружжя, у яких було понад 1,5 млн доларів

Виявляється, парочка якимось дивом була непомічена українськими та молдовськими прикордонниками. Адже ці правоохоронці чомусь не помітили такого величезного багажу.

Ба більше, з’ясувалося, що у подружжя з Києва валюта була запакована в офіційне банківські пакування і жодного разу не була в обігу в Україні.

 

Це може означати, вважають експерти, що ці гроші – це могли бути завезені в Україну у межах державних програм підтримки або позик.

Оскільки гроші та майно не були задекларовані на митному контролі, усе румунські прикордонники вилучили. Якщо за 30 днів пара не доведе походження цих грошей та інших речей, усе вилучать на користь Румунії.

Загалом вартість знайденого понад 2,5 млн доларів.

Чому наші українські митники не побачили такого цінного вантажу – поки невідомо, реакції від правоохоронних органів немає, не розголошують також й особи цих людей.

Дуже шкода, що наші митники іноді мають поганий зір, адже ці гроші могли б піти на бронежилети нашим воїнам ЗСУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень