За два тижні до квітня: Чи підвищать в Україні тарифи на електроенергію

Адже дія мораторію на підняття цін на електроенергію збігає 1 квітня

В Україні до 1 квітня діє мораторій на підняття цін на тарифи на електроенергію для населення. Попередньо тарифи мали підняти.

Війна внесла зміни в заплановані урядом дії. Наразі підіймати тарифи на світло не планують, запевняє міністр енергетики Герман Галущенко.

Безумовно, ніхто тарифи не підвищуватиме. Я думаю, ми зараз розробимо певний алгоритм, який допоміг би всім генераціям спокійно пройти цей період, — каже міністр.

Від початку війни споживачі в Україні стали значно менше платити за світло, а платежі відправляють не вчасно.

Ключова проблема на ринку — це падіння взаєморозрахунків. За фактом рівень взаєморозрахунків у системі впав за дні війни приблизно на 30%, — розповів Галущенко.

Поки про впровадження відповідальності споживачів за невчасно оплачені рахунки не йдеться. У міністерстві поки про радикальні заходи для неплатників не йдеться. Поки там розробляють механізм для збалансованої роботи галузі.

Нагадаємо, раніше Кабмін ухвалив рішення, що оплата комунальних послуг на час війни не скасовується. Однак, навіть при несплаті споживача не відключатимуть від електроенергії, а також не нараховуватимуть штрафи та пеню.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень