Лавров не долетів до Пекіну і розвернув літака: посол Китаю висловловлює підтримку Україні (ФОТО)

КНР не допоможе зброєю Росії?

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров прямував у ніч проти четверга до Пекіна, але до Китаю так і не долетів.

Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Літак російського міністра встиг подолати 2 800 кілометрів із майже 6 тисяч кілометрів шляху, коли було ухвалено рішення повернутися до Москви.

Це сталося у районі Новосибірська. Світ зараз «шифрує», пише Das Bild:

«Чи то Пекін не прийняв міністра закордонних справ Путіна, чи це Путін відкликав його, тому що у Москві, умовно кажучи, вже горить дім».

Нагадаємо, кілька днів тому преса в США писала, що Москва просила Пекін про допомогу — фінансову та військову. 14 березня радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван зустрічався в Римі з китайським дипломатом, членом політбюро Компартії Ян Цзечі, щоб попередити його про серйозні наслідки у разі надання військової допомоги Росії.

ЧИ МОЖНА ВІРИТИ КИТАЮ?

В американській газеті The Washington Post днями вийшла стаття посла КНР у США Ціня Гана. Китайський дипломат заявив, що війна Росії з Україною не йде на користь КНР і що Пекін не знав про наміри Росії.

«Якби Китай знав про неминучу кризу, ми б зробили все можливе, щоб запобігти її», - заявив посол. Напередодні представник КНР в Україні Фан Сяньжун на нараді у Львівській обласній військовій адміністрації заявив, що Китай ніколи не нападе на Україну, але підтримає її.

«У тій ситуації, яка у вас зараз склалася, ми діятимемо відповідально. Ми побачили, наскільки великою є єдність українського народу, а отже, і його сила», - сказав дипломат

Посол Китаю робить заяву у Львові

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень