Добудова енергоблоків ХАЕС має стати проєктом №1 в державі, - Галущенко

На ХАЕС відбулася нарада з представниками Енергоатому

НАЕК «Енергоатом» ставить завдання не лише добудувати третій та четвертий енергоблоки Хмельницької АЕС, але й зробити це будівництво – проєктом №1 в державі. Таку думку висловив віцепрезидент НАЕК «Енергоатом» Герман Галущенко під робочої наради на Хмельницькій АЕС, яка відбулась за участі очільника Енергоатому Петра Котіна та представників керівництва Компанії. 

Герман Галущенко каже, що Компанія розглядає будівництво третього та четвертого енергоблоків, як глобальний проєкт із залученням десятків провідних підприємств України:

Цей проєкт створить робочі місця для десятків тисяч українців, адже необхідно максимально локалізувати виробництво обладнання для добудови блоків на вітчизняних підприємствах, використовуючи науково-технічний потенціал, якій зберігся в Україні.

 

Ми маємо усі передумови для того, щоб за масштабами та стратегічною важливістю цей проєкт посів перше місце в країні. Відповідним має стати й відношення до нього усіх державних інституцій, від яких Енергоатом очікує всебічної підтримки, - каже Герман Галущенко.

Для довідки: Енергоблок №3 ХАЕС почали будувати у вересні 1985 року, №4 – у червні 1986-го. Обидва блоки запроєктовані на поточну потужність 1000 МВт, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. Попри будівельну готовність 3-го блока на 75% (змонтовано близько 85 одиниць устаткування) та 4-го – на 28%, у 1990 році через «постчорнобильський» мораторій на будівництво нових АЕС проєкт пригальмували.

Для України питання добудови цих двох енергоблоків ХАЕС є стратегічно важливим, адже це сприятиме енергетичній безпеці нашої держави, доступності тарифу для споживачів, стійкості енергосистеми. Крім того, йдеться про створення тисяч нових робочих місць, що відчутно покращить соціально-економічний розвиток регіону розташування ХАЕС.

Повідомляє Енергоатом

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень