Реальність добудови енергоблоків №3 та №4 ХАЕС. Який висновок зробила спецкомісія

Експерти працювали на промисловому майданчику електростанції й оглянули усі конструкції

Енергоатом дає старт початку добудови двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Цими днями на проммайданчику електростанції працювала комісія до складу якої ввійшли представники дирекції компанії та фахівці ХАЕС. Який висновків дійшли експерти, говорить гендиректор ХАЕС Андрій Козюра:

Комісія відвідала промисловий майданчик Хмельницької АЕС, безпосередньо місце де розташовані 3-й та 4-й енергоблоки. Усі члени комісії засвідчили, що наш майданчик придатний для того, щоб надалі розконсервувати будівельні роботи й почати добудову блоків №3 та №4.

Андрій Козюра

Експерти розглянули можливості розміщення виробничої бази, облаштування тимчасових та постійних доріг, а також можливу необхідність прокладання нових інженерних мереж.

Як підкреслив Андрій Козюра серед найважливіших завдань робочої групи стала оцінка технічного стану підіймальних кранів, необхідних для забезпечення будівельних і монтажних робіт.

Між енергоблоками №3 та №4 розташований нині єдиний в Україні кран Kroll K-10000. Це надпотужний, унікальний «атомний» підіймальний кран. К-10000 – це двобаштовий самохідний підіймальний кран на рейковому ходу заввишки 143 метри. Саме така техніка необхідна для будівництва енергоблоків АЕС.

Тепер за словами Андрія Козюри початку робіт передуватиме ухвалення відповідного законопроєкту про добудову 3-го та 4-го енергоблоків у Верховній Раді, над яким активно працюють в уряді. На ХАЕС тим часом розробляють проєктно-кошторисну документацію добудови. Також Андрій Козюра наголошує на необхідності визначення джерел фінансування добудови.  

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень