До мурах на шкірі. Виступ українців на Чемпіонаті світу з фігурного катання (ВІДЕО)

Пара фігуристів пережили бомбардування Харкова й попри можливість продовжити участь у Чемпіонаті, відмовилися від участі

ФОТО з сайту Суспільне

Українські спортсмени Олександра Назарова та Максим Нікітін посіли 16-е місце на чемпіонаті світу з фігурного катання у французькому Монпельє.

Вони пережили бомбардування Харкова, змінили свій ритм-танець перед самим чемпіонатом та виступили у звичайних футболках.

 

Українці отримали 67.70 балів за свою композицію, в якій пролунали пісні «1944» у виконанні Джамали та «Ой у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка. 

Фігуристи ще в лютому змагалися на Олімпіаді-2022, а тоді повернулися до Харкова, де пережили початок війни.

ФОТО Суспільне

Олександрі Назаровій вдалося виїхати з міста, тоді як Максим Нікітін більш ніж три тижні провів у Харкові під постійними обстрілами російських військ.

Спортсмени виступали у звичайних футболках кольорів українського прапора. Глядачі аплодували українцям стоячи. Деякі з них, як і самі фігуристи, не могли стримати сліз.

Попри те, що для проходу в довільну програму потрібно було потрапити у Топ-20 найкращих, українські фігуристи вирішили знятися зі змагань. Нікітін пояснив, що на зміну довільного виступу у них не вистачило часу, а кататися з уже поставленим до цього сезону було неприйнятно з моральної точки зору.

Джерело: Суспільне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень