«Для нас новий туалет — це дійсно свято»: батьки образилися на глузування з відкриття вбиральні зі стрічкою та кульками (ФОТО/ВІДЕО)

Раніше діти мусили бігти в туалет за 100 метрів і в сніг, і в дощ

Фото з рівненського села Тишиця наробили галасу на всю Україну. Користувачі соцмереж висміяли помпезну церемонію відкриття шкільного туалету, який збудували за понад 4 мільйони гривень.

— У старий туалет на вулиці діти на перерві бігли за 100 метрів у сніг і дощ. І для нас новий туалет — це дійсно свято. Ми чекали та хотіли цього, - каже мама трьох учнів Ольга Іллюк.

На глузування у соцмережах, де користувачі вказували, що все надто пафосно, батьки ображаються.

— Чому зробили хайп з червоної стрічки та перерізання, коли в селі нічого не будується?!!! У нас процвітаюче село!!!, — зазначає жителька Тишиці Марія Давидюк.

У закладі пояснюють: вартість об'єкту значна, адже вбиральню будували з нуля – це понад 250 квадратних метрів. Туалет має 9 кімнат, до кожної  підведена вода, є й душові кабінки. І це виправдано, кажуть у школі, бо тут – 411 учнів.

За помпезність нікого з педагогів не покарали. Бо ж організувати свято взялося керівництво Березнівської ТГ, кажуть освітні чиновники.

— Переборщили? Складно сказати. Я розумію, що для територіальної громади це напевно якась подія. У цій Березнівській ТГ це останній заклад освіти, який був без внутрішньої вбиральні, - зауважила заступниця начальника департаменту освіти та науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.

Між іншим, хоч уряд постановив, щоб усі школи мали внутрішні вбиральні, але на Рівненщини таких закладів багато — 60. І коли там облаштують все як необхідно — невідомо. Все залежить від тергромад, які утримують сільські заклади освіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень