«З перерізанням стрічки»: на Рівненщині помпезно відкрили шкільний туалет (ФОТО)

У селі

Ліцей села Тишиця Рівненського району (колишній Березнівський район) відкрив з перерізанням червоної стрічки шкільний туалет.

Інформацією по цю подію учора, 3 січня, поділилися на сторінці ліцею у Фейсбуці, де просто-таки розсипалися у подяках: 

Тишицький ліцей Вчора о 13:38

Довгоочікувана подія відбулася у стінах Тишицького ліцею. Тут відкрито внутрішню вбиральню.

 

Понад 470 осіб ліцею - учасників освітнього процесу щиро вдячні усім, хто долучився до цієї важливої справи. Адже ми всі розуміємо надважливість збереження здоров'я наших дітей.

 

Особлива вдячність Березнівському міському голові Русланові Пилипчуку, депутату Березнівської міської ради Олександру Галагузу та колишньому директору ліцею Ользі Дячук.

 

Учнівський, педагогічний та батьківський колектив щиро бажає Вам усіляких гараздів у Новому році та подальшого втілення Ваших планів та задумів!

 

 

Як виглядає всередині новий туалет Тишицького ліцею - можна подивитися тут.

Заступник директора обласного департаменту освіти і науки Марина Пашковська з усмішкою прокоментувала цю подію Радіо Трек:

Що можу сказати? Вміли готувати, та не вміли подати.

 

Звісно, що урочисте відкриття туалетів з перерізанням стрічок – це занадто. Втім, це останній загальноосвітній заклад у Березнівській громаді, де досі не було внутрішньої вбиральні.

 

Може, тому люди сприймають це, як вагому подію. Бо на добудову цієї вбиральні було витрачено значні кошти: майже 1,5 млн грн з держбюджету і близько 2,5 млн грн з бюджету Березнівської ОТГ. А будували цю вбиральню з 2019 року.

За словами Марини Пашковської, внутрішні туалети ще відсутні в окремих приміщеннях 86 шкільних закладів Рівненщини (усіх в області є 554 заклади). Найбільше шкіл з надвірними туалетами - у Володимирецькій, Локницькій, Костопільській, Дубровицькій громадах.

У 2019-2021 роках внутрішні туалети були облаштовані у 100 приміщеннях загальноосвітніх закладів області. На це витратили понад 34 млн грн освітньої субвенції.

 

Цього року на цю мету передбачили для Рівненщини у держбюджеті майже 37 млн грн. Розподіл цих коштів будуть робити відповідно до порядку, розробленого Кабміном. Поки цього порядку ще нема, - пояснила Марина Пашковська.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень