У школах Рівного буде відеоспостереження і бізнес-курс: про зміни в освітньому просторі (ПРЕЗЕНТАЦІЯ)

У місті започаткують реформу освітнього середовища

Наступний 2022 рік стане роком змін для шкільної освіти Рівного. Заплановані зміни не стосуватимуться програмного наповнення навчальних предметів, а покликані створити середовище у школах, де учні здобуватимуть високий рівень знань і при цьому матимуть стійкий психоемоційний стан, а вчителі зможуть удосконалювати свої навички та бути вмотивованими.

Наразі у місті понад 32 тисячі учнів та більш як 4 тисячі освітян. Також учасниками навчального процесу є десятки тисяч батьків. Тож освітній простір потребує змін, вважають у міському управлінні освіти, аби йти у ногу з часом.

Зокрема, освітнє середовище має бути безпечне, розвивальне та інклюзивне.

 

А для надання якісних знань школам потрібне матеріально-технічне забезпечення, STEM-кабінети, лабораторії, медіатеки та рекреаційні зони.

Для розвитку дітей запровадять щорічний шкільний громадський бюджет, на який проєкти подаватимуть учні, говорить начальник управління освіти Богдан Турович:

Шкільний громадський бюджет передбачає, що конкуренція відбувається не між закладами, а у себе у школі. Таким чином кожна школа, яка візьме участь у шкільному громадському бюджеті, матиме можливість реалізувати у себе у школі хороші проєкти.

 

Для реалізації шкільних проєктів нам щороку треба буде 2,5 млн грн.

Богдан Турович
Богдан Турович

Незабаром у всіх школах Рівного мають запрацювати електронні щоденники та провести опитування учнів, вчителів та батьків щодо необхідних змін у шкільному просторі.

Подбають і про безпеку учасників навчального процесу – щороку у семи школах встановлюватимуть відеоспостереження.

А для профорієнтації учнів започаткують бізнес курс, який викладатимуть практики, та організують навчання на базі профтехнічних закладів міста.

Побачити презентацію запропонованої реформи освітнього простору Рівного можна тут.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень