«Діти загиблих Героїв із Рівного мають отримувати кращу освіту в Україні», - Кульчинська

Місто може це забезпечити (с)

Цікава пропозиція – для протокольного доручення – прозвучала сьогодні на засіданні сесії Рівнеради.

Ідею озвучила Галина Кульчинська, її підтримав головуючий.

Справа в тому, що механізм безоплатного навчання дітей – загиблих героїв цієї війни – є не до кінця відпрацьованим і геть не покриває спеціальностей, які не мають бюджетного фінансування, або, коли таке фінансування обмежене.

Тож, користуючись тим, що завтра в Рівному у школярів буде випускний бал та вручення атестатів, Кульчинська звернула увагу, що серед цих випускників 2024 р. буде семеро тих, хто є дітьми Героїв, чиї портрети стоять на Майдані Незалежності

– Чи вдасться цим дітям здійснити свою мрію? , - запитала Кульчинська і розповіла про ситуацію з конкретною дитиною – випускником, мама якого не впевнена, що їм вдасться знайти десь бюджетну форму навчання по обраній спеціальності, яка для цього конкретного юнака є – мрією.

 

Тож маємо робити більше: місто має взяти на себе і почати оплачувати освіту в Україні для дітей тих героїв із Рівного, які загинули за нас із вами, за нашу Державу.

– Це питання навіть не грошей, а нашої вдячності і Гідності, і Честі, - завершила Кульчинська.

Озвучена пропозиція була підтримана Віктором Шакирзяном, який дав протокольне доручення – підготувати відповідний проект рішення на наступне засідання сесії Рівнеради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень