Дистанційка в рідній школі більше не прокотить: українські діти мають вчитися очно 

Уже з вересня 2025

Процедура вступу до середньої школи в Чехії має декілька етапів та організована по-іншому, ніж в Україні.

Діти з-поміж ВПО більше не зможуть продовжувати освіту дистанційно у рідній школі. Уже з вересня наступного року вони мають відвідувати школу очно, за місцем фактичного проживання, повідомляє МОН. Зміни набудуть чинності з 1 вересня 2025 року. 

Зміни передбачені програмою  «Школа офлайн». Відвідувати школу очно, щоправда, можна буде лише там, де це буде безпечно. 

У Міносвіти вважають, що очне навчання забезпечить дітям якісну освіту, інтеграцію в нову громаду, розвиток м'яких навичок та індивідуальний підхід учителя.

Програма «Школа офлайн» працюватиме в період дії воєнного стану.  Вона враховує запити дітей-переселенців; тих, які виїхали за кордон та тих, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

МОН оприлюднив інструкцію для батьків, які перевести дитину в офлайн-школу за місцем проживання. 

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень