«Для чого школа, яка не вчить дітей мислити і змушує брати репетиторів?» Батьків зачепили за живе слова Богомолець

Вчитися і в школі, і вдома

Не секрет, що в школі задають багато домашніх завдань, які діти мають виконувати зі втомленими після роботи батьками. Крім того, по закінченню закладу освіти, школярам потрібно винаймати репетиторів, аби підготувати їх до складання випускних іспитів – ЗНО або, актуального вже кілька років, НМТ

Заслужена лікарка України, докторка медичних наук, професорка Ольга Богомолець поставила собі питання, для чого учасникам освітнього процесу таке навчання, після якого батьки сваряться з дітьми, а учні не хочуть ходити до школи.

Окрім того, за словами медикині, у закладах освіти школярів не вчать цінностей. Про це Богомолець розповіла в інтервʼю проєкту «Наодинці». 

- Школа, яка не вчить дітей мислити, а вчить дітей вчити, яка дає купу домашки. Де втомлені мама чи тато мають прийти й ще стояти над дитиною, щось виводити, переводити й сваритися, щоб дитина щось доробляла.

 

Замість того, щоб говорити й давати дитині любов. Школа, яка вчить бути чемним, правильно поводитись з викладачем з вчителем, яка мотивує батьків брати додаткові заняття з вчителями, щоб вчителі більше заробили, а дитина отримала кращу оцінку. 

 

А потім врешті-решт, всі розуміють, що треба тепер брати репетиторів дітям. Бо вони інакше не вступлять в університет і не складуть ЗНО,

 

Для чого така школа? Після якої потрібно брати репетиторів на ЗНО? Для чого така школа, після якої потрібно сваритися з дитиною? Для чого така школа, в яку діти не хочуть ходити? Для чого така школа, яка не вчить цінностей?  – каже лікарка. 

Українці не забарилися з реакцією. Вони погодились з думкою Богомолець та зазначають, що нарешті хтось про це заговорив. 

«Нарешті хтось це говорить». 

 

«Ці всі питання до Міністерства освіти, які запровадили НУШ, зліплений із шматків закордонної освіти, вчителі лише виконавці без жодних прав, лише купа обов’язків».

 

«Підтримую кожне слово, хоч і пропрацювала в школі все життя».

 

«В нашій сім'ї було щасливе життя доки не прийшла школа. Школа не цікава, купа домашки, весь час йде на ненависну школу, це жах у нашій сім'ї».

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень