Депутатка з Рівного запропонувала оплачувати навчання дітям захисників: Відомо, хто зможе отримати освіту

Останнє слова — за депутатами

Випускники шкіл Рівненської тергромади, чиї батьки загинули або отримали інвалідність внаслідок бойових дій на фронті, матимуть шанс на безкоштовне навчання.

На одній із сесій депутатка Рівнеради Галина Кульчинська запропонувала підготувати програму про забезпечення гарантованої вищої освіти для юних рівнян, батьки яких захищали незалежність України.

ТАК ОТ

Документ вже підготували. Рівне почне оплачувати навчання у ВНЗ, як дітям загиблих героїв, так і дітям поранених, і тих, хто - в полоні.

Цього року у програмі можуть взяти участь близько сотні дітей.

 

Вартість навчання такої категорії осіб покриватимуть з бюджету Рівного.

 

Це стало відомо сьогодні.

На фото: Олена Петрик, Віктор Шакирзян та Галина Кульчинська

Як повідомляє Кульчинська

- На останній сесії Рівнеради я запропонувала коштом міської громади оплачувати навчання у ВУЗах дітям полеглих рівненських Героїв.

 

Для цього звернулась до Віктора Шакирзяна і Олени Петрик (упр.соцзахисту), щоб підготували зміни і доповнення у відповідну програму.

 

Сьогодні думаю: дай-но зайду спитаю – мабуть ще й кіт не валявся....

 

Але ні – помилилась: кіт валявся, та ще й який !))

 

Молодці команда управління соцзахисту Рівного!

 

Доповнення до програми, щодо відшкодування оплати за навчання у вишах, стосується не тільки полеглих Героїв 2022-24 років, а й полеглих Героїв АТО, дітей, чиї батьки перебувають в полоні чи пропали безвісти, наших поранених воїнів інвалідів першої групи.

 

Документ пропрацьований грамотно і вчасно: думаю Рівне перше ( і, мабуть, поки єдине місто) ,яке так правильно і достойно вшановуватиме пам'ять своїх полеглих Героїв.

 

Впевнена депутати Рівнеради на найближчій сесії одноголосно підтримають цей проект рішення.

 

Подяка Віктор Шакирзян і Олена Петрик за швидку і якісну роботу – це достойно.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень