Керування дронами, навігація, розвідка: Стала відома шкільна програма «Захисту України»

Навчатимуться на практиці

Міністерство освіти та науки анонсувало нову навчальну програму для предмета «Захист України» для учнів 10-11 класів.

До програми включили вивчення керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел та психологічної стійкості. Для закріплення навичок обов’язково проводитимуться навчально-польові збори або тренінги.

Для 10 класу

Програма для 10 класів включатиме вивчення основ національної безпеки та оборони, озброєння та військової техніки, а також принципів управління та планування. Особлива увага буде приділена практичним навичкам, як-от орієнтування на місцевості, інженерна фортифікація та стрілецька підготовка.

Для 11 класу

Для учнів 11 класів програма буде сконцентрована на розвитку військових технологій, інформаційній безпеці та поглибленні знань з домедичної допомоги. Старшокласники також вивчатимуть методи захисту цивільного населення в кризових ситуаціях та способи оборони країни.

Заняття з курсу будуть проходити один раз на місяць. Для цього будуть створені спеціально обладнані осередки з комп’ютерними симуляторами управління дронами, інтерактивними стрілецькими тренажерами та інструментами для навчання надання першої допомоги.

Бригада «Азов» долучилася до реформи курсу «Захист України» для учнів 10-11 класів.

 

У 12-й бригаді Нацгвардії повідомили, що бійці готуватимуть майбутніх тренерів у сфері воєнного управління за стандартами НАТО.

Джерело: ШоТам

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень