Disney тепер попереджатиме про «неналежне поводження» в деяких своїх мультфільмах

Глядачів застерігатимуть, що "ці стереотипи були неправильними тоді й неправильні зараз"

Перед початком деяких класичних діснеївських мультфільмів глядачі тепер бачитимуть попередження: "Ця програма містить негативне зображення і/або зображує неналежне поводження з людьми інших культур", - повідомляє ВВС-Україна.

Які це фільми?

  • "Леді та волоцюга" (1955): У цій романтичній історії кохання між двома собаками з різних верств суспільства є персонажі Сі та Ам, сіамські коти. Їхнє зображення вважають стереотипом, спрямованим проти азійців. Також перестороги викликала сцена у притулку для собак, у якій фігурують чихуахуа Педро, що говорить із сильним мексиканським акцентом, і хорт на ім'я Борис.
  • "Коти-Аристократи" (1970): Сіамського кота на прізвисько Шун Гон озвучував білий актор. Сам образ - карикатура на людей азійської раси. Він грає на піаніно паличками для їжі.
  • "Дамбо" (1941): Слоненя Дамбо вчить літати на вухах група ворон, які, як вважають у Disney, розмовляють з підкресленим афроамериканським акцентом. Голову групи ворон звуть Джим Кроу - це визнали відсиланням до "законів Джима Кроу" - так у США називали елементи законодавства, спрямовані на расову сегрегацію.
  • "Книга Джунглів" (1968): У цій екранізації "Мауглі" Редьярда Кіплінга орангутанг Луї співає джаз і багато лінується. Цей образ давно критикують, вважаючи пародією на афроамериканців.
  • Пітер Пен (1953): Корінних жителів вигаданої країни Нетландії в мультфільмі називають "червоношкірими", це расистський термін. Пітер Пен і його втрачені хлопчики танцюють в індіанських головних уборах. У Disney вважають це формою культурної апропріації. Крім того, у фільмі звучить пісня під назвою "Що робить червону людину червоною?" Пізніше її перейменували на "Що робить сміливу людину сміливою?"
  • Пісня Півдня (1946): Один із найскандальніших фільмів Disney, який у США не вийшов на DVD. Один з персонажів - раб з плантації Дядечко Ремус. Його образ зміцнює старий міф про те, що чорношкірі раби на плантаціях жили щасливо.

Тепер маркує свої фільми й компанія Warner Bros, яка у 1943 році випустила повнометражний мультфільм "Чорновугілька та сім гномів" - своєрідну пародію на "Білосніжку", де всі персонажі були зображені афроамериканцями. Тепер вважається, що мультфільм ряснів расовими стереотипами.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: DisneyРасизм
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень