Дієтологи назвали найбільш шкідливий продукт для літніх людей

Бо з віком зменшується кількість ферментів, які здатен виробляти організм

Бутерброди з копченою ковбасою, а також солодощі — найшкідливіші продукти для людей похилого віку. У більшості з віком виникають проблеми з обміном речовин. Може погіршуватися травлення, відбувається розвиток інсулінорезистентності, ожиріння та цукрового діабету.

З'являється недостатність ферментів, кишківник стає «лінивим». Тому найбільш шкідливими є ті продукти, які впливають на хронічні недуги та травлення загалом, – кажуть лікарі.

Навіть у дуже невеликій кількості ковбаси порушують травлення у тонкому кишківнику, внаслідок чого організм не отримає поживних речовин. Крім того, відбудеться стрибок глюкози та інсуліну у крові. Також варто відмовитися від звички брати до чаю щось солодке.

Борошно - це простий вуглевод, який різко підвищує рівень глюкози в крові. Через це підшлункова залоза викидатиме величезну кількість травних ферментів. Ендокринний апарат почне виробляти інсулін. При діабеті надлишок цукру піде прямо в жирову тканину і посилить перебіг захворювання.

Лікарі рекомендують вживати якнайбільше продуктів натурального походження: каші, фрукти, овочі, горіхи. Вони допоможуть зберегти серце та судини здоровими та збільшать шанс дожити до глибокої старості.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень