Деяких родичі впізнаватимуть за одягом: у Бучі розкопали братську могилу

Частина жертв «денацифікації» мали при собі документи, решту будуть впізнавати родичі

Фото - korrespondent.net
Фото - korrespondent.net

У Бучі почалась ексгумація тіл з братської могили біля місцевої церкви. Там орієнтовно 67 людей. Серед них – жертви воєнних злочинів, загиблі від обстрілів та вбивств.

Кожне тіло оглядають судмедексперти, криміналісти, слідчі та прокурори. Більшість загиблих мають вогнепальні та осколкові поранення від вибухів, від деяких лишились лише фрагменти.

Частина жертв «денацифікації» мали при собі документи, решту будуть впізнавати родичі - по одягу чи за іншими ознаками, та ідентифікувати по ДНК.

Будуть встановлювати обставини кожної смерті. Про це розповіла Генпрокурорка Ірина Венедіктова:

Ми вже маємо свідків того, як цих цивільних осіб військові рф вбивали за те, що вони просто йшли за хлібом чи ліками, розмовляли українською, допомагали волонтерам або армії. Буча була одним із полігонів так званої «денацифікації», а простіше кажучи винищення українців – підкреслила Венедіктова.

У матеріалах кримінального провадження є близько 100 сторінок даних російських солдат, що були в Бучі. Прокурори встановлять кожного, хто натискав на гачок і віддавав накази масово вбивати українців, використовувати катування та зґвалтування як зброю.

Джерело: Armyinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень