Дізналася про смерть в день народження: донька вбитої у Бучі жінки з червоним манікюром розказала про маму (ФОТО)

Минув місяць, як загинула її мама – рівно стільки вона не отримувала звісток від неї

Це фото з Бучі (праворуч) облетіло увесь світ, ставши одним із символів звірств росіян у містечку під Києвом. Місцеві жителі почали впізнавати жінку – це Ірина.

Її донька Ольга написала в Instagram пронизливий болем текст про маму.

Вона розповіла, що вже минув місяць, як загинула її мама — рівно стільки вона не отримувала звісток від неї, бо Буча була окупована.

— Сьогодні рівно місяць, з того дня, як мама більше не напише мені: як справи у маминої мишки? І побачивши, що я довго не відповідаю на смс (понад 1 хвилину, як правило) вона б відразу почала звонити і питати, чи ніхто мене не образив? Маааа, хто мене може образити, всі ж тебе знають, відповідала я їй. Бо так вона любила, що голіруч пішла б давати щеглів тому, хто скривдив близьких їй людей.

Повертаючись додому, там де для кожної людини, як мені раніше здавалось, найбезпечніше місце… її розстріляли, посеред вулиці, не доїхала 15 хвилин… кулею в розмір з мій палець.

Для посторонніх, та тих хто дивиться новини, ця інформація звучить трохи по-іншому. Хтось взагалі сумнівається, що там не актор. А для мене це жива картинка, котра знову і знову постає в мене голові.

Війна прийшла не тільки в мою країну. Вона прийшла у мій дім і забрала, ні, точніше вкрала… мій всесвіт.

Кожного разу, коли я думаю про це, моє нутро болить так, що хочеться рвати його наживу. Стало забагато місця навкруги, хочеться постійно кудись притулиться і дуже тісно у власному тілі, напевно від того його постійно тошнить.

Сьогодні рівно місяць, з того дня, як скривдили її. А все що я можу це просто плакати, ба інколи навіть це не виходить.

Ольга розповіла, що російські окупанти застрелили Ірину майже поруч з її домом. Донька дізналася про смерть матері в день її народження, але поки не може ані похоронити матір, ані забрати її тіло, бо треба провести судмедекспертизу: Ірина є одним із доказів звірств російських окупантів в Україні та геноциду проти українців в Бучі.

— Ти дала змогу тебе знайти в свій день народження, але я досі не можу забрати навіть твого тіла, бо вас там так багато і вас всіх разом кудись забрали. Вони кажуть куди, але не кажуть чи ти в них є. Вони не знають, бо на жаль вас там так багато. Їм треба знати від чого ти померла. Розумієте, чому я не можу мовчати!!! Бо постраждавши від рашистів, я маю чекати поки проведуть якусь експертизу, бо їм треба час…

Європі треба довести, що у нас відбувається, бо їм фото мало, їм слів мало… треба, щоб було на папері. На папері вони напишуть, що тебе дійсно вбили і це геноцид. І його навіть колись надрукують в історію…

Але я гадаю, може якщо б в книжках з історії писали не «сухі» факти з цифрами, а змогли передати хоч 1% того, що відчувають зараз люди… то більше б ніхто не захотів цих кричущих «можем пАвтарить», - написала жінка.

Вбиту росіянами в Бучі Ірину впізнала по червоному манікюру місцева візажистка, яку жінка відвідувала напередодні війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень