Меркель проігнорувала запрошення Зеленського до Бучі. І не шкодує про те, що Україну не взяли до НАТО

У 2008 Меркель  та Саркозі заблокували рішення про підготовку до вступу України в НАТО «з поваги до росії»


Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 роц. Про це повідомила речниця ексканцлерки, цитує Welt.

 - Федеральна канцлерка докторка Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв'язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті, — зазначила речниця.

Фото зі звільненої Бучі
Фото зі звільненої Бучі

Водночас вона повідомила, що Меркель підтримує зусилля міжнародної спільноти, спрямовані на припинення російсько-української війни.

- З огляду на звірства, які стають помітними в Бучі та інших місцях України, усі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти бути на боці України та покласти край варварству та війні росії проти України мають повну підтримку колишньої канцлерки, — повідомляє речниця.

Водночас на запрошення Зеленського приїхати в Бучу Меркель не відповіла.

Фото зі звільненої Бучі
Фото зі звільненої Бучі

Нагадаємо, напередодні Володимир Зеленський згадав, що вже минуло 14 років із саміту НАТО в Бухаресті, коли «був шанс забрати Україну із сірої зони на Сході Європи, із сірої зони між НАТО та росією, із сірої зони, про яку в Москві думають, що їм тут усе дозволено».

Тоді, у 2008 році, Україна могла отримати План дій щодо членства в НАТО. Однак канцлерка Ангела Меркель і президент Ніколя Саркозі, як зазначає Welt, заблокували це рішення. Серед причин — повага до росії.

Відтак Зеленський напередодні запросив Меркель та Саркозі відвідати Бучу й «побачити, до чого призвела політика поступок росії».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень