«Російська армія для нас, як солодка булочка»: за що бореться в Україні Інтернаціональний легіон (ВІДЕО)

Охочих вступити до Легіону дуже багато, взяти всіх просто не можуть

Фото з DW
Фото з DW

Днями командир спецпідрозділу Інтернаціонального легіону оборони України при ГУР Міноборони (позивний «Adviser») в інтерв’ю для Associated Press розповів про свій досвід війни проти російської армії:

«Російська армія для нас як солодка булочка. Для армії, яка воює 9 років.

 

У нас воюють чоловіки, середній вік яких 30 років. А у них те що я бачив, по 50 кг, діти які тримати зброю не вміють, не те що воювати. З достойним супротивником я стикнувся в Ірпіні.

 

Бажаючих вступити в Легіон дуже багато. Це близько 20-30 тис., які знаходяться на кордоні між Польщею і Україною. Ми не можемо всіх взяти. Ми відбираємо дійсно професіоналів, які знають що таке спеціальне призначення, - пояснює «Adviser».

 

Вони тут не за гроші. Їхня мотивація – підтримка миру і демократії у всьому світі. Те, що вони побачили ті відео, спілкування з людьми, які знаходяться на цій території, яке їх вразило, тому вони приїхали підтримати нас.

 

Американці – це дійсно професіонали. У мене є люди з різних країн світу, вони дійсно професіонали».

Інтернаціональний легіон територіальної оборони України — це військова частина, у якій служать військові добровольці — громадяни інших країн. Створена урядом України за ініціативою Президента Володимира Зеленського для боротьби з вторгненням росії в Україну під час російсько-української війни.

Дата створення: 27 лютого 2022 року.

Станом на початок березня до Легіону долучилися громадяни понад 50 країн світу. Більше про те, як приєднатися до Інтернаціонального легіону оборони України, знайдете у цій статті: Інтернаціональний легіон ТрО: запрацював сайт для іноземних добровольців

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень