Депутати готуються змінити програму підтримки АТОвців з Рівненщини

На найближчій сесії обласної ради депутати розглянуть проект рішення, який має на меті покращити соціальне забезпечення, медичний захист, психологічну реабілітацію та інші заходи соціальної підтримки учасників антитерористичної операції. Йдеться про обласну програму на 2019-2022 роки.

Згідно з програмою, учасники та ветерани війни, добровольці матимуть можливість лікуватися та проводити зубопротезування у комунальній обласній стоматполіклініці з розрахунку до 10 тис. грн на одну особу. Також це стосується вдів та дітей загиблих учасників.

Крім того, коштом обласного та районних бюджетів, бюджетів ОТГ забезпечуватимуть профілактику, реабілітацію та лікувально-оздоровчі заходи, забезпечення учасників, ветеранів та добровольців направленнями до Рівненського госпіталю ветеранів війни.

Також програма передбачає:

  • надання адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, ветеранам війни, добровольцям, сім’ям воїнів, які потрапили в полон;
  • надання пільг на проїзд у пасажирському транспорті загального користування;
  • забезпечення земельними ділянками;
  • безоплатне харчування школярів та звільнення від плати за харчування вихованців садочків, батьки яких є учасниками чи загиблими учасниками АТО, або якщо батьки віднесені до осіб, які постраждали під час участі у масових акціях громадського протесту у період 2013-2014 років.

 

Програму розробили на виконання постанови Кабінету Міністрів. Докладніше ознайомитися з документом можна за посиланням.

Сесія обласної ради відбудеться 14 червня.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень