Дедлайн вже близько: переселенці мають подати декларацію про доходи

Зокрема ті, хто через війну був змушений виїхати за кордон

Декларацію про отримані закордоном доходи українці повинні подати до 1 травня 2023 року. Йдеться й про тих, хто отримав тимчасовий захист закордоном:

Українці які отримували грошову допомогу від іноземної держави чи благодійної організації

Українці які в цей період працювали закордоном

Йдеться виключно про декларування доходів отриманих закордоном. Податок у випадку отримання допомоги від благодійних організацій чи уряду іноземних держав сплачувати не доведеться, не платитимуть українці й військового збору з цієї суми, каже член комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Якщо ж українці працювали закордоном або отримували інші доходи, крім допомоги, такий дохід є іноземним і підлягає декларуванню та сплаті податку на доходи за ставкою 18% та військовому збору за ставкою 1,5%.

Однак суму податків можна зменшити на суму податків, сплачених за кордоном за наявності відповідних міжнародних угод про уникнення подвійного оподаткування. Але військовий збір все одно заплатити доведеться.

Громадяни, які отримували іноземні доходи та перебувають за кордоном, можуть надіслати декларацію:

  • Поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання декларації.
  • В електронній формі через особистий Електронний кабінет на сайті податкової, але для цього необхідно мати електронний ключ.

Подання декларації для громадян у «Дії» не реалізовано на відміну від ФОПів.

Сплатити податкові зобов’язання  потрібно до 1 серпня 2023 року включно. У разі несвоєчасного подання декларації передбачено штраф в розмірі 340 гривень. Крім того, застосовується адміністративна відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу в розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело: ТСНhttps://tsn.ua/svit/bizhenci-povinni-splatiti-podatki-nablizhayetsya-chas-2294578.html

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень