Майже рік — за кордоном, а чи повернуться? Відомо, скільки учнів Рівненщини виїхали з України

Вони вже активно вчать іноземну мову

Близько 10 тисяч учнів з Рівненщини перебувають за кордоном. Це 6% від загальної кількості школярів в області. Також з України виїхали півтори сотні вчителів Рівненщини, повідомив керівник обласного департаменту освіти Петро Коржевський.

Він зауважив, що більшість шкіл області працюють в очному та змішаному форматах, найпростіші укриття облаштували у 450-ти закладах з 510-ти.

95 шкіл досі не мають захисних споруд, але у ліцеях у Смизі, Зарічному, Старому Селі, Бабині та Костопільській гімназії планують їх облаштувати найближчим часом.

Решта закладів розташована або недалеко від кордону з Білоруссю, або створити там найпростіше укриття технічно неможливо.

Нагадаємо, через повномасштабну війну росії проти України з 24 лютого 2022 року масово почали виїжджати жінки та діти. У чергах на перетин кордону люди стояли по кілька діб. Частина з тих, хто виїхав у лютому-березні, повернулися, а частина — досі перебувають за кордоном. Чи повернуться вони взагалі — питання відкрите.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень