А ви теж цькуєте тих, хто виїхав за кордон? «Про біженців, або Повтікали» від Ігнатенко

В чому авторка має рацію

Ірина Ігнатенко та ілюстрація до її авторського подкасту на тему сексу в Україні минулого

Подаємо нижче допис людини, яка перебуває зараз за кордоном. На її переконання, людей, які опинилися за межами України, нині «цькують» самі ж українці.

Подаємо її текст без змін

Про біженців або «Повтікали»!

Людський ресурс – надцінний капітал, особливо освічені та дуже роботящі українці.

У переважній більшості, вони молоді, здорові та активні. Багато біженок з дітьми, а діти, як відомо, майбутнє. І ці діти можуть стати майбутнім не України...

Так, є великі ризики, що частина біженців не повернеться в Україну й причин тут дуже багато:

  • Немає куди (відсутнє житло); немає до кого (рідні загинули, або виїхали);
  • Немає за що жити (попередня робота втрачена, а знайти нову – складно, або вона низькооплачувана).
  • Хтось хоче розпочати нове життя, з чистого листа.

Та є ще одна проблема, яку не проговорюють, а вона надважлива й теж сприяє тому, аби біженці не повернулися в Україну, а саме: цькування своїми ж своїх!

Вже рік я спостерігаю у соцмережах, як українці в Україні цькують українців-біженців: «повтікали», «жирують по Європах», «отримують дармові гроші та соціальне житло» й таке інше.

Українці, які так пишуть про своїх співвітчизників, просто не знають й не розуміють ситуації зсередини, але створюють у суспільному просторі дуже небезпечну тенденцію: «Не вертайтеся до дому! Вам, втікачам, в Україні не раді!»

Ігнатенко є автором підкасту "Як ми кохалися"

Та чи, направду, повтікали й й жирують?! Розберемо.

1. Жінки, переважно з дітьми, а також інші категоріх осіб, якім Україна ДОЗВОЛИЛА виїхати, скористалися цим ПРАВОМ, якщо вважали це правильним рішенням у своїх особистих обставинах, про які ви не знаєте! Отже, ЗАКОНУ УКРАЇНИ ВОНИ НЕ ПОРУШИЛИ!

2. «Жирують по Європах». Люди-добрі, заспокойтеся! Ніхто з українців-біженців у Європі не жирує! Так, вмерти з голоду, на вулиці європейська система соціальної підтримки (німецька - точно) не дасть а ні нашим біженцям, а ні своїм громадянам! АЛЕ це ніяке не лакшері житття, як думає дехто з українців, що «не повтікали».

Головне тут наголосити й підкреслити: вимушене біженство – НЕ ТУРИЗМ й, навіть, не спланована еміграція!

Українці за кордоном зіштовхуються з величезними викликами: відірвані від дому, родин, звичного оточення та життя, з одного боку; з іншого, нова країна, інший менталітет, чужа мова тощо. У багатьох з них зневіра, апатія, депресія, ностальгія.

При тому всьому «наборі», рідні співвітчизники шлють їм прокльони, що вони повтікали й розкошують у ситій Європі. У такій спосіб, підкидають «дрова у вогонь», додаючи більшої мотивації біженцям залишитися у країні, яка надала прихисток й до дому не повертатися, тим паче, якщо немає куди й до кого (ніхто не чекає та ще й цькують!).

Хто ж від цієї ненависті та заздрощів виграє?! Точно не Україна! Подумайте про це!

Один із підкастів авторки

P. S. Про життя біженців-українців у Німеччині (виплати, соціальне житло, медичну систему тощо, на прикладі землі Баден-Вюртенберг) напишу окремий пост, адже цілеспрямовано займалася цією темою, отримавши стипендію на проєкт від німецького уряду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень