Де провести новорічні вихідні в карантин: 5 ідей для родини

Куди можна поїхати навіть взимку

Наближається сезон новорічних свят, під час яких людям хочеться змін і поїхати в подорож. Цього року через пандемію коронавірусу багатьом довелося відкласти поїздки на різдвяні ярмарки в Європі до кращих часів.

Отож, куди можна поїхати в Україні всією родиною.

Нагадаємо, що офіційні вихідні на Новий рік будуть 25-27 грудня (католицьке Різдво), 1-3 січня (Новий рік) та 7-10 січня (православне Різдво).

Аутлет-містечко "Мануфактура" (Київська область, с. Ходосіївка)

Якщо ви планували поїхати до Європи на новорічні свята і насолодитися там живописною архітектурою, але карантин вніс свої корективи у ваші плани, рекомендуємо звернути увагу на аутлет-містечко "Мануфактура". Це торговий комплекс у Київській області, побудований в стилістиці північно-європейських старовинних міст.

Дістатися туди на машині простіше простого - всього 25 хвилин їзди від центру Києва. Ви зможете прогулятися по "Мануфактурі" і зробити яскраві фото, які будуть асоціюватися у вас з Нідерландами.

Парк природи "Беремицьке" (Чернігівська обл., С. Беремицьке)

Якщо вас не лякають морози і ви любите гуляти на природі, пропонуємо вам варіант з екопарком.

Всього в годині їзди від Києва (близько 70 км) розташувався унікальний природний парк "Беремицьке", на території якого цілий рік можна побачити безліч цікавих мешканців і насолодитися первозданною природою. Ви зможете відвідати міні-зоопарк і познайомитеся з тваринами найменших розмірів з різних куточків світу. Також зайдете в стайні, де можна не тільки покататися верхи, а й дізнатися історію кожної породи, особливості утримання та розведення коней. У музеї "Диких котів" ви побачите представників роду котячих, які проживають на території України. Одягнувши окуляри віртуальної реальності, оглянете парк з висоти пташиного польоту. Також ви зможете прогулятися екостежкою, покататися на санях або на кареті та насолодитися зимовими пейзажами.

Чернігів

Якщо ви хочете відкрити для себе нові місця, але не можете з'їздити на свята за кордон, рекомендуємо звернути вашу увагу на Чернігів, який розташований в 140 км від столиці (близько двох годин їзди на машині). Це місто має багату історію і чимало старовинних будівель - пам'яток історичних епох.

Навіть під час карантину ви зможете прогулятися по місту і побачити Чернігівський дитинець - історичну частину міста, в якій спочатку був розташований княжий замок, а згодом Чернігівська фортеця, Будинок Мазепи, Спасо-Преображенський собор, Борисоглібський собор, Троїцький собор, Колегіум, Єлецький монастир, Катерининську і Пятницьку церкви, курган Чорна Могила, а також будівлі XIX - початку XX століть.

Кам'янець-Подільський

Якщо ви не любите сидіти вдома навіть взимку, радимо поїхати до Кам'янця-Подільського (Хмельницька область). Туди ви можете дістатися на особистому авто.

Це місто має гарну архітектуру і безліч історичних будівель.

Під час пішохідної екскурсії ви зможете побачити Новопланівський міст, Ратушу, Польський магістрат, Тріумфальну арку, церкву Петра і Павла, Турецький бастіон, перший комерційний банк, Домініканський костел, Будинок Потоцьких, а також головну міську пам'ятку - старовинну фортецю.

"Золота підкова Львівщини"

Багато туристів полюбляють на різдвяні свята їздити до Львова, гуляти його колоритними вуличками, пити теплий глінтвейн на ярмарку і насолоджуватися різноманітними стравами в кафе. Якщо буде повний локдаун, це все буде недоступно. В цьому випадку зверніть увагу на "Золоту підкову Львівщини" - три замки, які можна відвідати у Львівській області.

Підгорецький замок - один з найкрасивіших ренесансних палаців Європи. Замок закритий на реставраційні роботи, тому для огляду доступні тільки навколишні території, фасад і костел Воздвиження святого Йосипа.

Олеський замок вважають однією з найстаріших фортець України. Перші історичні згадки про замок досягають ще 1327 року. Стіни цього замку роками зберігають свою унікальну історію, таємниці королів і захоплюючі легенди.

Золочівський замок - пам'ятка історії та культури національного значення. Він належить до неоголландського типу оборонних споруд і належить до будівель типу "palazzo in fortezzo", тобто поєднує функції оборони і житла. На території також знаходиться Китайський палац, де представлено мистецтво країн Сходу.

Джерело - Апостоф

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень