Коронавірус мине без болісного шлейфа. Проста і практична порада відомого лікаря з Рівного

Попри насмішки колег анестезіолог проводить «тихі концерти» у лікарні. І не лише для хворих на коронавірус

Відомий у Рівному, та Україні, лікар Павло Сільковський теж хворів корона вірусом. Тож, не з розповідей знає про панічні атаки та депресивні стани, які є наслідком інфікування.

Павло Сільковський каже, що прогулянки на свіжому повітрі, а ще музика – допоможе пережити хворобу без болісних наслідків:

-         П‘ять років тому ми почали проводити в лікарні так звані «тихі концерти». Волонтери-музиканти приходили і тихенько грали різноманітні музичні твори. Ще раніше я побачив таку практику в госпіталях у США і вирішив застосувати у своїй практиці. Новинка не прижилася через різні причини, одна з яких - постійний тролінг з боку колег.

 

Минуло 5 років. І коли я сам захворів на коронавірус, колеги саркастично порадили лікувати його музичним концертом. Але те, що планувалося як насмішка, на практиці спрацювало як ліки.

 

Я прийняв пораду і тоді, коли більшість із нас ховалися по домівках, виходив на вулицю і йшов на природу. Дихав свіжим повітрям, слухав, як шумлять дерева, співають птахи і насолоджувався музикою природи.

 

Хвороба минула добре без горезвісного постковідного синдрому. А саме він зараз так часто дошкуляє багатьом пацієнтам. Безсоння, панічні атаки, депресивні думки й багато іншого місяцями супроводжують уже, здавалося б, здорових людей після ковіду.

 

Тому, слухайте спокійну музику, насолоджуйтесь музикою природи, обмежуйте себе в потоці негативу, яким ви все одно не здатні керувати. І тоді вихід з хвороби ймовірніше буде без такого болісного шлейфа.

Нагадаємо, раніше Павло Сільковський критикував деякі заборони влади та пояснював, що пандемія мине сама собою. 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень