Коли найкраще прибирати новорічну ялинку і чому

Вважають, що до певного моменту вона залучає у дім добробут і достаток, а якщо б'ються іграшки - можна загадувати бажання

Ялинка - один із головних символів Нового року.

Однак свята закінчуються і всі новорічні атрибути доводиться ховати аж до наступного року.

Багато людей переконані, що прибрати ялинку потрібно відразу після зустрічі Старого Нового року, тобто після 14-го січня.

У народі навіть є повір'я, що до цього часу ялинка віддає у сім'ю свою позитивну енергію, тому викидати її раніше не варто.

Крім того, 19-го січня настає свято Водохреща і багато людей прагне прибрати у квартирі саме до цієї дати.

Це пов'язано з тим, що всі свята так чи інакше пов'язані з православним календарем, тож усі ялинкові прикраси вважають за потрібне прибрати ще до того, як настане Хрещення, тобто до вечора 18-го січня.

Якщо ж звернутися до фен-шую, то рекомендується зустрічати Новий рік згідно з китайським календарем, а отже і ялинка повинна простояти вдома до лютого. Зокрема, цього року Китайський Новий рік настане у п'ятницю, 12 лютого. 

Однак треба зауважити, що якщо ялинка вдома стояла жива, то до лютого вона перетвориться на сухі палиці: голки осипляться, колір потьмяніє, а запах свіжої хвої давно зникне.

Тим часом священники переконані, що певних днів для того, аби прикрашати чи прибрати ялинку, взагалі немає. Кожен сам має вирішити, коли викидати новорічне деревце, керуючись власними сімейними традиціями, а не прикметами та забобонами.

Під час розбирання ялинки треба пам'ятати, що зазвичай зірку з верхівки знімають останньою. 

Якщо ж у вас випадково розіб'ється іграшка, турбуватися не варто. У такий момент навіть можна спробувати загадати бажання. За стародавніми переказами, воно обов'язково збудеться.

А щодо самого новорічного дерева, то якщо воно ще не всохлося, то його можна й не викидати на смітник.

Кажуть, що викинувши таку ялинку, ви можете позбутися удачі у новому році. Краще порубати її та спалити або ж віддати на стайню чи у зоопарк, адже це - відмінні ласощі для коней та інших тварин.

Джерело: Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень