Де відпочити з наметом в Україні: 7 мальовничих локацій

Мандрувати потрібно безпечно

Відпочинок з наметом завжди обіцяє незабутні враження, але під час війни мандрівка потребує особливої уваги до безпеки. Обираючи місце для ночівлі, важливо враховувати не лише красу природи, а й потенційні ризики через воєнні дії та можливі обстріли.

Редакція ШоТам підібрала сім локацій в різних регіонах країни, які найкраще підходять для відпочинку.

Джуринський водоспад

Джуринський, або Червоногородський водоспад, розташований на річці Джурин в урочищі «Червоне» між селами Нирків та Устечко Чортківського району Тернопільської області.

Цей водоспад є найвищим рівнинним водоспадом України, з висотою 16 метрів і шириною 20 метрів. В теплі дні в ньому навіть можна купатися.

Коростишівський кар’єр

Розташований неподалік міста Коростишів, цей затоплений кар’єр колись використовували для видобування лабрадориту, габро та сірого граніту.

Пейзажі кар'єру нагадують краєвиди південно-східної Фінляндії, а вздовж берегів ростуть ялинки та берези. Свіже повітря, кришталево чиста вода та скелястий гранітний берег ідеально підходять для відпочинку на природі.

Купатися в кар’єрах не можнаКар’єри – технічні водоймища, вони не призначені для відпочинку на воді!

Черепашинецький кар’єр

Цей кар’єр у селі Черепашинці Калинівського району Вінницької області був затоплений підземними джерелами після припинення видобутку граніту та білої глини.

Вода в кар’єрі кришталево чиста та бірюзового кольору, що дає йому славу «українських Мальдів».

Біле озеро

Біле озеро, розташоване у селі Рудка Вараського району Рівненської області, славиться своєю шовковистою водою з підвищеним вмістом гліцерину, фосфору та сірководню.

Неподалік озера є база відпочинку, але на його березі можна розкинути й намет. Вода має цілющі властивості, що робить цю локацію особливо привабливою для туристів.

Бакота

Бакота — це затоплене через будівництво Дністровського гідровузла село у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області.

Тут можна насолодитися тишею, пейзажами, порибалити та відвідати чоловічий скельний монастир.

 

Місцевий мікроклімат схожий на ялтинський, що додає ще більше чарівності цій місцевості.

Шацькі озера

Група з понад 30 озер у північно-західній частині Ковельського району Волинської області, розташованих серед мальовничих лісових масивів. Світязь — найбільше за площею озеро.

Тут збудовано багато санаторіїв і таборів відпочинку, проте у деяких місцях можна відпочивати з наметом.

Озеро Синевир

Найбільше озеро Українських Карпат, розташоване у Хустському районі Закарпатської області. Це одне із 7 чудес України, розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря.

Поставити намет біля самого озера не можна через заповідний статус, але можна стати табором неподалік — біля села Синевир або на полонинах прилеглого гірського хребта Пішконя. 

Проте купатися в озері заборонено, щоб не порушувати екосистему Карпат.

На цю тему ми писали:

5 найбільших та найкрасивіших озер України: куди варто поїхати всією сім'єю? (ФОТО)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень