5 найбільших та найкрасивіших озер України: куди варто поїхати всією сім'єю? (ФОТО)

Їхні краєвиди заворожують

Україна багата на природні водойми, і серед них особливе місце займають озера. Вони є не лише джерелом прісної води, а й слугують місцем відпочинку, риболовлі та притулком для багатьох видів рослин та тварин.

Ялпуг

Найбільше природне озеро України - Ялпуг. Розташоване в південній частині країни, в Одеській області. Його площа становить близько 149 квадратних кілометрів, а максимальна глибина досягає 6 метрів.

Це озеро є важливим джерелом прісної води для навколишніх населених пунктів та сільськогосподарських угідь. Також, водойма багата на рибу.

Крім цього, Ялпуг є домівкою для багатьох видів птахів. Навколо озера розташовані мальовничі ландшафти, які створюють відповідні умови для відпочинку на природі.

Світязь

Світязь - найглибше озеро України, що розташоване у Волинській області. Водойма входить до семи природних чудес України.

Площа озера становить 112 квадратних кілометрів, а у деяких частинах озера глибина може сягати 58 метрів, що у чотири рази глибше від Азовського моря.

 Це озеро славиться кришталево прозорою водою, де дно видно навіть на десятиметровій глибині. Вода Світязя багата гліцерином та сріблом, що дуже гарно впливає на стан шкіри та здоров’я.

Лемурійське озеро

Ті самі відомі цілющі озера в Херсонській області, неподалік від села Григорівка. Його унікальність полягає у насиченому рожевому кольорі води, що зумовлено високим вмістом солі.

Ця властивість наділяє воду цілющими властивостями та знищує шкідливі мікроби. Грязі біля берегів покращують роботу суглобів та зміцнюють організм. Окрім цього, краса озера створює ідеальні умови для фотосесій та відпочинку на природі.

Блакитне озеро

Озеро розташоване в Чернігівській області неподалік від села Олешня є одним з найчистіших і найкрасивіших озер України. Озера утворились на місці кар’єрів з видобутку кварцового піску, з якого виготовляють скло і вікна.

Дно має білий колір, через що вода здається блакитною, звідси й пішла назва озера.

Площа водойми становить близько 120 квадратних кілометрів. Також, поруч із Блакитним озером розташовані ще два озера, які з’єднує річка, проте площиною вони менше.

Біле озеро

Біле озеро розташоване у Вараському районі Рівненської області. А має таку назву через свою кришталево-білу воду. Найглибше місце озера сягає понад 10 метрів.

Вода в озері багата на гліцерин, є м’якою навіть на дотик. Це озеро відносять до цілющих озер України, а також називають «озером молодості», через властивості м'якої води.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень