9 речей, які треба зробити перед відпусткою, щоб не зіпсувати повернення додому

Підготуйтеся до від'їзду заздалегідь

Позбудьтеся продуктів, які швидко псуються

Це, приміром м'ясо, яйця, овочі та сир. З'їжте їх або викиньте, щоб вони не засмерділися у холодильнику.

Підготуйте перекус до прибуття

Адже якщо ви повернетеся пізно і будете стомлені, то навряд чи захочете щось готувати. І в магазин не підете, якщо в цей час буде комендантська година. Перекусом можуть бути, приміром, заморожені напівфабрикати. Але краще, коли це будуть продукти з тривалим терміном зберігання в надійному пакуванні, наприклад, горіхи, сухофрукти, печиво, рисові коржики тощо.

Замкніть усі вікна та двері

Щоб під час вашої відсутності злодії не пограбували ваш дім чи квартиру, перед виходом із дому треба перевірити, чи зачинені на засувки або замки всі вікна та двері у вашій оселі.

Залишіть запасний ключ тому, кому ви довіряєте

Попросіть його перевіряти дім щотижня. Також він зможе зайти в разі надзвичайної ситуації.

Потурбуйтеся про кімнатні рослини

Полийте їх. Попросіть когось знайомого поливати їх у період вашої відсутності, якщо їдете надовго, або наповніть піддон горщика водою і камінням, а також тримайте їх у ванній з природним освітленням. .

Винесіть сміття

Це для того, щоб не повертатися потім у дім зі смородом. Вийміть сміттєвий мішок і продезінфікуйте дно відра для сміття, перш ніж вийти з дому.

Протріть кухню і пропилососьте кожну кімнату

Адже приємніше повертатися у чистий дім. Та й комах у ньому не заведете за час відсутності. 

Не забудьте спустити воду в унітазі

Навіть якщо ви промили унітаз перед від'їздом мийним засобом, його варто змити, адже залишення сильного відбілювача на тривалий час може призвести до корозії унітазу та виділення отруйних газів. Найкраще почистити унітаз напередодні ввечері, змивши його кілька разів, щоб змити всі хімікати.

Вимкніть усю техніку

10% рахунків за електроенергію в сім'ї припадає на електропристрої, які перебувають в режимі очікування. Вимкніть усе (крім холодильника, звісно), якщо ви відсутні протягом тривалого часу, і зекономте кошти. 

Джерело: unian.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень