Дата-центр поблизу атомки. Перспективний проєкт для Хмельницької АЕС (ВІДЕО)

Цього року будуватимуть низку інших об’єктів

На першому енергоблоці Хмельницької АЕС триває плановий ремонт. Роботи щодо модернізації обладнання й в рамках Комплексної програми з підвищення безпеки розраховані практично до кінця літа. На їх проведення передбачено близько 1,5 мільярда гривень, каже заступник генерального директора Хмельницької АЕС з капітального будівництва Олег Рахлінський

Бюджет 2021 року на капітальне будівництво набагато скромніший, він складає 64,6 мільйона гривень.  Серед таких – будівництво напірного колектора, адже теперішній після 30 років експлуатації не витримує навантаження. Проєктна документація готова, після її коригування розпочнуться будівельні роботи. Цього року на колектор передбачено 15 мільйонів гривень, повністю проєкт має бути реалізований у наступному році.

На два роки – поточний і 2022-ий розраховане будівництво тепловозного депо, інших невеликих об’єктів. 

У цьому переліку – завершення робіт зі встановлення засобів обліку холодної та гарячої води, яку подає комунальне господарство у багатоповерхівки міста, розширення стоянки біля ТрЦ для автомобілів підрозділу, заміна труб на тепломережі. У планах – зробити аналіз необхідності будівництва струмененаправляючої дамби для покращення охолоджувальної здатності нашого водосховища.

Олег Рахлінський

Плануємо також розробити ряд проєктів по нашому спорткомплексу, реалізація яких дозволить створити комфортні умови дітям і дорослим для заняття улюбленими видами спорту.  

 

Серед іншого передбачається модернізація плавального басейну, відповідну проєктну документацію хочемо затвердити вже цьогоріч, щоб включити у бюджет наступного року кошти на безпосереднє виконання запланованих робіт.

 

Активно працюємо над виготовленням проєкту сучасного інформаційного центру ХАЕС, чекаємо на пропозиції від потенційних розробників проєктної документації.

 

У наших планах запроєктувати Центр обробки даних (дата центр), такі, до речі, будуватимуться на всіх українських АЕС, – каже Олег Рахлінський.

Не згортаються роботи щодо будівництва 3 і 4 енергоблоків, хоча відповідний Закон в парламентів досі не ухвалили. До числа великих об’єктів, на якому тривають роботи, належить також Комплекс з перероблювання твердих радіоактивних відходів. Наступного року його будівництво має бути завершено.

За матеріалами газети Перспектива 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень