Цю помилку роблять усі, хто міряє тиск самостійно

Інколи помиляться навіть лікарі

тиск

Люди, які мають проблеми з тиском вимірюють його кілька разів на день. Та навіть попри щоденну практику, чимало з них припускаються помилок. А правильно вимірювати тиск - ще треба навчитися.

Вимірювати тиск потрібно тричі у стані спокою. Як тільки ви прийшли до лікаря, треба посидіти кілька хвилин. Після цього лікар повинен заміряти тиск. Потім знову робиться перерва кілька хвилин — і так три рази.

Вдома краще використовувати апарати з манжеткою, яка накладається на руку. Найкраще вимірюють тиск механічні тонометри, а не електронні – останні часто показують тиск неправильно.

Лікарі добре знають про існування «ефекту білого халата», коли результати вимірювання артеріального тиску в кабінеті лікаря виявляються вищими на 10-20 мм ртутного стовпа, ніж при самостійному вимірі вдома. Таке підвищення пов'язане зі стресом, який викликає у пацієнта атмосфера медичного закладу, — пояснюють фахівці. 

  • Ідеальним артеріальним тиском, вважають 110/70, а не 120/80.
  • Тиск 130-139/80-89 говорить про те, що у людини можлива початкова стадія гіпертонії,
  • 140/90 і вище - гіпертонічна хвороба або 2 стадія гіпертензії.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень