Найкорисніша ягода для гіпертоніків: не малина, не калина й навіть не чорниця 

Існують сотні рецептів заготівлі цього рятівного продукту на зиму

Ягоди містять безліч вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Влітку ці плоди доступні у свіжому вигляді. Так із них можна отримати максимальну для здоров'я користь. Взимку можна споживати заморожені ягодами, або робити з них компот чи морс.

Як правило, значні запаси ягід у будь-яку пору року є у тих, хто страждає на гіпертонію. При підвищеному тиску багато плодів допоможуть полегшити самопочуття - чорноплідна горобина, калина, журавлина, брусниця, чорниця.

Однак є ще одна ягода, яка стане справжнім порятунком у проблемах із тиском. І це чорна смородина.

Смородина містить дуже багато антиоксидантів, які добре впливають на стан судин. Зокрема, покращують пружність внутрішньої стінки — ендотелію. Це також  один із факторів, що впливають на тиск.

Однак мало просто їсти смородину. При підвищеному тиску потрібно серйозно обмежити споживання цукру та солі, а також регулярно консультуватися з лікарем.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень